Luštěniny
Značky
Zelená čočka - po uvaření pěkně drží tvar a bude Vám skvělou přílohou k pokrmům, dodá jiskru Vašim rizotům i pilafům. Zkuste ji přidat do pokrmů typu "rychlá pánev", do polévek či salátů. Kromě tradiční přípravy můžete její chuť zvýraznit několika kapkami citrónové šťávy nebo ovocného octa. Pikantní aroma získáte též přidáním malého množství máty peprné.
Mungo jsou malé zelené fazolky, které spoustou živin a vynikající chuť čerstvého hrášku. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. U nás však jsou snědené dřív než bych je stihla kamkoliv přidat.
Červená čočka je favoritem mezi luštěninami. Nejen, že ji nemusíte předem namáčet, ale hotová je během 15 min. Nenadýmá a je výborně stravitelná. Při vaření se rozpadá, proto je vhodná především do polévek, pomazánek, kaší a pikantních předkrmů nebo jako základ indických pokrmů typu "dhal".