Nejčastěji se konzumují naklíčené. Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Průměrné výživové údaje ve 100 g
- Energie: 1322 kJ / 316 kcal
- Tuky: 0,8 g
- z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 55,6 g
- z toho cukry: 1,1 g
- Vláknina: 6,4 g
- Bílkoviny: 21,6 g
- Sůl: <0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář